2

Be better seminar – 29. mart 2014.

JCI Beograd u subotu 29. marta u Provrednoj komori Srbije organizuje peti po redu BeBetter seminar, ovaj put pod nazivom Budu bolji – Budi preduzetnik!

Namera nam je da na jednom mestu okupimo mlade ljude koji su započeli, ili rade na tome da započnu sopstveni biznis, kao i one koji nesebično žele da im pomognu.

U skladu sa temom, svi predavači se bave preduzetništvom ali njemu pristupaju sa različitih aspekata. Jednu grupu predavača čine oni koji finansijski pomaži startape (investitori) dok drugu grupu čine oni koji im pomažu savetodavno i administrativno (mentori). Na seminaru će se, takođe, predstaviti i nekoliko startapa koji već za sobom imaju potvrđen uspeh u vidu nagrada, stranih i/ili domaćih investicija, konstantno rastućeg broja klijenata i drugog.

KADA? U subotu, 29. marta 2014. od 10:00 do 17:00. Registracija počinje u 9:30.

GDE? U Privrednoj komori Srbije, Terazije 23 (Beograd), na II spratu u velikoj sali.

CENA? =1200 dinara. (Za JCI članove 1000 dinara)
U cenu su uključena predavanja, dobro druženje, piće i klopa.
Plaćanje na licu mesta!

PRIJAVA? Preko ovog  linka
Prijavite se na vreme! Broj mesta je ograničen.

jcibebetterlogo

AGENDA
09:30 – 10:00 Registracija
10:00 – 10:15 Otvaranje seminara
10:15 – 11:00 Nova Iskra Beograd, Marko Radenković
11:00 – 11:45 SBAN – Mreža Poslovnih Anđela Srbije, Predrag Cvetić
11:45 – 12:00 Pauza
12:00 – 12:45 CEED Serbia, Jovana Savić
12:45 – 13:30 ENECA – Pokreni se zaposao, Milivoje Jovanović
13:30 – 14:00 Pauza
14:00 – 14:30 mBrainTrain, Ivan Gligorijević
14:30 – 15:00 Brides2bride, Nikola Vučićević
15:00 – 15:30 Coprix Media, Ana Koprić
15:30 – 16:00 Brainstorm, JankoMilunović

VIŠE O PREDAVANJIMA

Nova Iskra Beograd
Predavač: Marko Radenković

MarkoRadenković
Tema: Iskra Dizajn inkubator – Novi prostor kreativnosti / Od ideje do realizacije
NOVA ISKRA je novi model platforme koja pruža veliki broj kreativnih i dizajn rešenja za kompanije i partnere u oblasti biznisa i industrije.
Namenjena je predstavnicima industrije sa jedne, ali i mladim dizajnerima i relevantnim stručnjacima sa druge strane, posebno onima koji su u procesu razvoja svojih profesionalnih karijera u domenima industrijskog dizajna, di­zajna nameštaja, arhitekture ili enterijera, vizuelnih komunikacija, grafičkog dizajna, animacije, modnog ili web dizajna i drugih srodnih oblasti. Glavni cilj je razvoj inovativnih usluga i proizvoda koji mogu naći praktičnu primenu u sektoru proizvodnje i poslovanja.

Mreža Poslovnih Andjela Srbije (SBAN)

Tema: Poslovni andjeli kao izvor finansiranja preduzetništva
Mreža Poslovnih Andjela Srbije (SBAN) je prva i jedina orgnanizacija ovog tipa u Srbiji čiji je glavni cilj spajanje poslovnih andjela, pojedinaca koji su spreni da svoja lična sredstva investiraju u inovativne projekte i kompanije u ranim fazama razvoja, kao i investicionih (VC) fondova sa jedne strane i preduzetnika i kompanija sa inovativnim investicionim projektima sa druge strane.

CEED Srbija
Predavač: Jovana Savić

JovanaSavić
Tema: Podrška razvoju preduzetništva- CEED program
CEED Srbija je deo međunarodne preduzetničke mreže, osnovane od strane inv.fonda SEAF i USAID, a prisutne u 14 zemalja sveta. CEED je program usmeren na razvoj privatnog sektora, sa posebnim fokusom na mlade, pespektivne preduzetnike i kompanije sa visokim potencijalom rasta. CEED svoju podršku privatnom preduzetništvu pruža kroz praktične, edukativne programe, mentorski rad i umrežavanje sa partnerima i investitorima u zemlji i regionu.

Pokreni se za Posao, ENECA Niš (ENECA-Economic Expert Community Association)
Predavač: Milivoje Jovanovic, Menadzer programa

Milivoje Jovanović
Tema: Osnove finansija i izvori finansiranja za MSP i preduzetnike
ENECA je nevladina organizacija koje osnovana 2005 godine u Nišu, sa ciljem podrške i razvoja preduzetništva. Do sada je ENECA pojedinačno podržala 705 start-up i malih porodičnih biznisa u oblasti poljoprivrede, proizvodnje i u sektoru usluga. ENECA je do sada uložila 1,8 miliona EUR kroz donacije u proizvodnu opremu, stručne i poslovne obuke i konsultantske aktivnosti. ENECA je strateški partner Philip Morris International za društveno odgovorno poslovanje u Srbiji, a do sada je sarađivala i sa Delegacijom EU u Srbiji kao izvršni partner za socio-ekonomske projekte IPA 7, IPA 8, IPA 9, IPA 11.

Startap – mBrainTrain
Predavač: Ivan Gligorijević

IvanGligorijevic
Tema: Prvi koraci i najcesci pocetni problemi Vaseg startup-a.
mBrainTrain je tehnoloski startup fokusiran na razvoj visokokvalitetnih mobilnih elektroencefalografskih (EEG) uredjaja, namenjenih istrazivackim, dijagnostickim i buducim terapeutskim svrhama uz upotrebu neuralne povratne sprege – neurofidbeka.
Jedan od ciljeva mBrainTrain-a je da podigne interakciju coveka i racunara (brain-computer interfaces, BCI) na kvalitativno novi nivo koji se oslanja na mogucnost snimanja mozdanih (EEG) signala u potpuno slobodnom okruzenju.
mBrainTrain je medju 5% startup-a kojima je odobreno finansiranje od strane Inovacionog Fonda Republike Srbije 2012. Ovo je rezultiralo produktom “SMARTING”, mobilnim EEG neurofidbek uredjajem koji je osvojio nagradu za najbolju tehnolosku inovaciju u Srbiji 2013. godine.

Startap – Brides2bride
Predavač: Nikola Vučićević

nikolavucicevic

Tema: Od JA do DA
Mnogi će se složiti da je venčanje jedan od najvažnijih događaja u životu svakog čoveka. Međutim, iako organizacija izgleda jednostavna, i ništa nije bitno osim osobe koju volite, u praksi je malo drugačije. U organizaciju je potrebno uložiti veliki napor, skoro godinu dana rada, povezivanje oko 30 različitih firmi sa uslugama koje pružaju u jednu celinu, te učiniti taj dan savršenim. Kada buduća mlada počne organizaciju sopstvenog venčanja, u većini slučajeva umesto uživanja doživi neviđeni stres. Upravo ovaj problem doveo je do pokretanja startapa brides2bride.com. Brides2bride.com je platforma gde bivše mlade deleći sopstveno iskustvo pomažu budućim mladama u organizaciji venčanja.

Startap – Coprix Media
Predavač: Vladimir Koprić

VladaKoprić

Tema: Svet može da uči od nas
Kompanija se bavi razvojem interaktivnih aplikacija za učenje koje se mogu primeniti na tablet računarima i pametnim telefonima. Kroz povezivanje više platformi, potpuno su prilagođene potrebama dece predškolskog i školskog uzrasta, kako u pogledu funkcionalnosti (tj. prirodnog osećaja prilikom korišćenja uređaja za učenje), tako i u pogledu kvaliteta učenja.
Kompanija COPRIX Media je tvorac „Interaktivnog bukvara“ i “Interaktivne matematike”. Za aplikaciju “Interaktivni bukvar” kompanija je osvojila brojne nagrade, medju kojima tri prva mesta na START UP Belgrade2012, Interaktivni Bukvar je nagrađen pravom da svoj projekat predstavi auditorijumu na “The 90 Second Pitch Star” Pioneers festival u Beču 2012, itd. Kompanija COPRIX Media je izabrana kao jedna od top 30 kompanija koje obećavaju na LT Innovate Summit 2013, koji je održan u Briselu. COPRIX Media je izabrana u ALPHA PROGRAM I u TOP 250 start up kompanije medju 5000 prijavljenih, za tech događaj Web Summit 2013 koji je održan u Dublinu. Projekat “Interaktivna matematika” finansira Fond za inovacionu delatnost iz sredstava pretpristupnih fondova EU IPA I 2011 u okviru Projekta podrške inovacijama u Srbiji koji implementira Svetska Banka.

Kompanija – Huge Media
Predavač: Srđan Erceg

Post a comment