No comments yet

JCI Beograd na FEST-u

“Nothing in this world can take the place of persistence. Talent will not: nothing is more common than unsuccessful men with talent. Genius will not; unrewarded genius is almost a proverb. Education will not: the world is full of educated derelicts. Persistence and determination alone are omnipotent”. Calvin Coolidge

Članovi JCI Beograda su sinoć posetili FEST u Domu Omladine. Prikazan je The Founder, film u kom se govori o Reju Krocu, prodavcu koji je inovativni fast fud braće Mek Donalds, pretvorio u jedan od najuspešnijih restoranskih biznisa na svetu – kombinacijom ambicije, upornosti i beskrupuloznosti.
Iako je priča iz 1954. pouke koje smo poneli sa sobom su primenljive i danas:
  • Budite uporni – citatom iznad je započet i završen film i ujedno predstavlja i glavnu poruku. Ne odustajte od svojih ciljeva, ideja, snova dok ih ne ostvarite.
  • Verujte svojoj intuiciji – Ponekad stvari ne izgledaju logično i dostižno. Pratite “znakove pored puta” i vodite se osećajem.
  • Birajte prijatelje, okruženje, partnera – okružite se ljudima sa kojima delite iste vrednosti. Podržaće vas i uspeh je siguran.
  • Biznis je biznis – Vodite računa kako i sa kime sklapate partnerstva. Bitno je da vam se vizije poklapaju.
  • Ne dozvolite ideji da vas sputava – Budite otvoreni da čujete druge stavove, zamisli i ideje i nadogradite svoju. Nemojte da ostanete “lokalni kiosk” umesto “globalnog lanca restorana”.
Mnogi će se složiti da je Rej Kroc lider koji je na svom primeru dokazao šta znači biti uporan. Drugi će se saosećati sa braćom Mek Donalds i naći još jedan razlog da zaobilaze “family restorane”. Ostavljamo da sami izaberete “stranu”.  Uživajte u gledanju filma, FEST-u i javite utiske. 🙂

Post a comment