No comments yet

Otvorene prijave za prvi globalni Dizajnaton u Beogradu!

JCI Beograd će kao partner ućestvovati u prvom dizajnatonu 3. novembra u Beogradu!

U subotu, 3. novembra, od 10 do 17 sati, u prostorijama Impact Hub-a (Makedonska 21) deca uzrasta od 9 do 16 godina, pomoću novih tehnologija, dizajniraće kreativna ekološka rešenja na temu „Život na Zemlji“, koja predstavlja petnaesti po redu među ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih Nacija.

Prijave za prvi Dizajnaton su otvorene do 25. oktobra, a roditelji dece koja žele da učestvuju u ovom jedinstvenom događaju potrebno je da popune upitnik koji mogu pronaći na ovom linku https://bit.ly/2P0U1JL. Dodatne informacije se mogu dobiti na 064 138 96 16 ili na designathonserbia@gmail.com.

„Globalni Dečji dizajn maraton – Dizajnaton“ (Global Children’s Designathon) istovremeno se dešava u 30 zemalja, a ove godine će se prvi put održati i u Beogradu. Među 1000 mališana iz čitavog sveta, ovog puta naći će se i pedesetoro dece iz Srbije.

Na ovom takmičenju, deca će raditi u malim timovima i svoja rešenja kreirati pomoću elektro-komponenti, programiranja i različitih kreativnih materijala, a sa njima će raditi edukatori iz oblasti ekologije i održivog razvoja, novih tehnologija i dizajna.

Po završetku Dizajnatona, deca će svoja rešenja imati priliku da predstave pred stručnim žirijem koji čine osobe iz sveta obrazovanja, održivog razvoja, društvenog preduzetništva, privatnog, IT sektora i medija, nakon čega će biti nagrađena tri najbolja eko rešenja.

Designathon Works Ⓡ je edukativni program iz Holandije koji podstiče razvoj preduzetničkih veština dece uzrasta od 7 do 18 godina s ciljem kreiranja inovativnih ekoloških rešenja strukturiranih oko UN globalnih ciljeva održivog razvoja pomoću novih tehnologija.

Donator događaja je Addiko banka, a realizuje se u saradnji sa partnerima iz različitih oblasti i podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Organizator ovog događaja je Kid Hub. Više o nama pogledajte ovde www.designathon.rs

Dizajnazon je takođe u skladu sa ciljevima održivog razvoja UN-a (SDGs).

Post a comment