No comments yet

Proglašeni su pobednici TOYP 2017

U subotu, 3. juna, proglašeni su pobednici konkursa Ten Outstanding Young Persons (TOYP). Na svečanoj ceremoniji održanoj u prostorijama COTRUGLI poslovne škole, pobednicima su uručene povelje i medalje u prisustvu članova žirija, prijatelja, partnera i članova JCI-a.

Kandidati su se prijavljivali za neke od pet kategorija, a pobednici su automatski kandidovani za svetski TOYP koji će ove godine biti održan u Holandiji. Proglašeni pobednici su:

Aleksandra Mirić – Dostignuća u kulturi

Aleksandra Mirić (38) Niš, doktor arhitekture kao i doktor arheologije, slikar i majstor ikonopisanja, autorka tri dokumentarna filma o razumevanju današnjice, identiteta, značaju otvorenosi i razmene kulture. Autor velikog broja naučnih radova, spona između kulture i institucija kultura širom sveta. Lider u oblasti promocije kulturne baštine.
Ana Novaković – Biznis, ekonomska i preduzetnička dostignuća.

Ana Novaković (28) Beograd, MA održivog turizma, vlasnica malog biznisa, osnivač kompanije Food and Culture tour in Belgrade. Učestvovanje na brojnim konferencijama i panelima, preko 1000 zadovoljnih gostiju. Koncept koji je ugledao svetlost izvan granica Srbije. Donosi nam svetski trend gradski Foto turizam kao novi proizvod na tržištu. Govori četiri jezika i oličenje je hrabre, uporne i humane mlade žene.
Kosta Jovanović – Naučni i tehnološki razvoj

Kosta Jovanović (30) Beograd, docent na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, autor više od 30 naučnih radova, dobitnik priznanja za doprinos razvoju najsavremenijeg “antropomimetičkog” robota. Zaslužan za izgradnju savremene laboratorije za robotiku u kojoj se studentima ETFa pruža mogućnost rada uz vrhunsku tehnologiju. Dobitnik velikog broja priznanja i nagrada za mladog naučnika. Kao posebnu nagradu izdvaja Prvo mesto na takmičenju u robotici na temu upravljanja pogonima sa promenljivom krutošću.
Aleksandra Knežević – Doprinos u poštovanju ljudskih prava, dece i mira u svetu

Aleksandra Knežević (35) Beograd, diplomirani profesor španskog jezika i hispanske književnosti, master informatike i bibliotekarstva, ekspert za međunarodnu saradnju, zaslužna za razvoj Euro <26 u Srbiji kao i za održanih 150 prezentacija od značaja za mlade, inicijator obnove u Krupnju, tvorac ideje uspostavljanje Regionalne kancelarije mladih kao i Kampanje protiv govora mržnje na internetu.
Kristina Milosavljević – Moralno liderstvo i zaštita životne sredine; Doprinos u poštovanju ljudskih prava, dece i mira u svetu

Kristina Milosavljević (23) Novi Sad, apsolvent na Medicinskom fakultetu, smer Specijalna edukacija i rehabilitacija, organizator velikog broja radionica, edukacija i tribina kojima širi svest o životu i neophodnoj inkluziji osoba ometenih u razvoju, sa Daunovim sindromom i autizmom. Organizator velikog broja humanitarnih akcija za Veternik.

Zahvaljujemo se žiriju, partnerima i sponzorima (COTRUGLI poslovna škola, Livnica Mikroliv, Dukat ketering, Fabrika Fotografa, Gorda, Trio “Šerdel“ Dijana Gligorijević, Nataša Matajurc i Ana Nedeljković) što su svojim učešćem omogućili da upoznamo istaknute mlade ljude u Srbiji. Čestitamo svim kandidatima i finalistima. Želimo im puno uspeha i da nastave da budu dobri primeri pozitivnih promena, a našim pobednicima puno sreće na svetskom TOYP-u.

Post a comment