Finalisti TOYP 2017 Članovi žirija TOYP 2017

JCI Srbija otvara konkurs “Ten outstanding young persons” (TOYP) u okviru kog želimo da prepoznamo mlade ljude, lidere u svojim oblastima i predstavimo ih široj javnosti. Oni svojom inovativnošću i odlučnošću inspirišu druge mlade ljude da budu posvećeni stvaranju boljeg društva.

JCI TOYP je međunarodni program koji formalno odaje priznanje mladim ljudima koji se ističu u svojim životnim pozivima i stvaraju pozitivnu promenu. Prepoznavanjem tih mladih ljudi, JCI podiže status društveno odgovornih lidera u svetu. Dobitnici priznanja motivšu svoje kolege da traže izvrsnost i služe drugima. Njihove priče o otkrićima, odlučnosti i domišljatosti podstaći će mlade ljude da budu bolji lideri i stvaraju bolje društvo.

JCI TOYP je na međunarodnom nivou od 1932. kada je započet, podržao mnoge poznate ličnosti kao što su Džon Kenedi, Henri Kisindžer, Nelson Rokefeler, Elvis Prisli, Vejn Grecki, Orson Vels i mnogi drugi. Svi oni su nagrađeni pre napunjenih 40 godina i pre nego što su postali poznati široj javnosti. U poslednjih nekoliko godina dobitnici priznanja su predstavili vrhunac napretka u mnogim ljudskim nastojanjima. Mnogi su otišli korak dalje u još veće uspehe. Svi su nastavili da služe čovečanstvu i da stvaraju pozitivne promene na različite načine.

Ove godine tražimo kandidate u sledećim oblastima:

Službeni naziv: Business, economic, and/or entrepreneurial accomplishment
Službeni naziv: Cultural achievement
Službeni naziv: Moral and/or environmental leadership
Službeni naziv: Contribution to children, world peace, and/or human rights
Službeni naziv: Scientific and/or technological development

USLOVI

Pravo učešća imaju kandidati koji ispunjavaju sledeće uslove:

  • Imaju između 18 i 40 godina
  • Imaju državljanstvo Republike Srbije
  • Oni koji su svojim trudom i radom dali doprinos, ostvarili uspeh i zapažene rezultate u jednoj od pet navedenih kategorija.

* Možete kandidovati samog sebe, a možete kandidovati i nekog drugog

NAČIN PRIJAVE

Potrebno je popuniti formular za prijavu za TOYP priznanje u Srbiji i poslati na e-mail adresu beograd.jci@gmail.com.

U formularu je obvezno navesti na koju se kategoriju prijava odnosi.

PRIJAVNI FORMULAR TOYP 2017

SVETSKO TOYP PRIZNANJE

Dobitnici TOYP-a u Srbiji automatski se kandiduju za svetsko TOYP priznanje. Nacionalni pobednik iz svake kategorije će biti kandidat Srbije za svetsko priznanje TOYP.

Promocija svetskih dobitnika TOYP priznanja za 2017. godinu biće održana u okviru Svetskog kongresa JCI-a u Amsterdamu od 6-10. novembra 2017. Pobednicima će biti pokriveni troškovi putovanja na ovaj dogadjaj (avion, hotel, kotizacija).

 

 

Konkurs u Srbiji se završava 16. aprila u 23 h.

Žiri koji će biti posebno formiran za svaku od navedenih kategorija biće sastavljen od naših eminetnih stručnjaka u poljima njihove ekspertize. Celokupan nacionalni projekat završiće se svečanom dodelom nagrada u Beogradu 3. juna.

Ukoliko smatrate da neko od njih postoji u Vašem okruženju obratite nam se i pomozite da zajedno doprinesemo izboru najboljih. 

*U roku od 3 dana od dana slanja kandidature možete očekivati e-mail potvrde prijave. Ukoliko se to ne dogodi, molimo Vas da da nas kontaktirate na beograd.jci@gmail.com.