No comments yet

JCI Srbija otvara konkurs “TEN OUTSTANDING YOUNG PERSONS” (TOYP)

JCI SRBIJA OTVARA KONKURS “TEN OUTSTANDING YOUNG PERSONS” (TOYP) u okviru koga želimo da prepoznamo mlade ljude, lidere u svojim oblastima i predstavimo ih široj javnosti. Oni svojom inovativnošću i odlučnošću inspirišu druge mlade ljude da budu posvećeni stvaranju boljeg društva.

JCI TOYP je međunarodni program koji formalno odaje priznanje mladim ljudima koji se ističu u svojim životnim pozivima i stvaraju pozitivnu promenu. Prepoznavanjem tih mladih ljudi, JCI podiže status društveno odgovornih lidera u svetu. Dobitnici priznanja motivšu svoje kolege da traže izvrsnost i služe drugima. Njihove priče o otkrićima, odlučnosti i domišljatosti podstaći će mlade ljude da budu bolji lideri i stvaraju bolje društvo.

JCI TOYP je na međunarodnom nivou od 1932. kada je započet, podržao mnoge poznate ličnosti kao što su Džon Kenedi, Henri Kisindžer, Nelson Rokefeler, Elvis Prisli, Vejn Grecki, Orson Vels i mnogi drugi. Svi oni su nagrađeni pre napunjenih 40 godina i pre nego što su postali poznati široj javnosti. U poslednjih nekoliko godina dobitnici priznanja su predstavili vrhunac napretka u mnogim ljudskim nastojanjima. Mnogi su otišli korak dalje u još veće uspjehe. Svi su nastavili da služe čovečanstvu i da stvaraju pozitivne promene na različite načine.

Ove godine tražimo kandidate u sledećim oblastima:
– Biznis, ekonomska i preduzetnička dostignuća
– Dostignuća u kulturi
– Moralno liderstvo i/ili zaštita životne sredine
– Doprinos poštovanju ljudskih prava, dece i mira u svetu
– Naučni i tehnološki razvoj

USLOVI
Pravo učešća imaju kandidati koji ispunjavaju sledeće uslove:
– Imaju između 18 i 40 godina
– Imaju državljanstvo Republike Srbije
– Oni koji su svojim trudom i radom dali doprinos, ostvarili uspeh i zapažene rezultate u jednoj od pet navedenih kategorija.
* Možete kandidovati samog sebe, a možete kandidovati i nekog drugog

Više na stranici Ko su istaknuti mladi ljudi?

Post a comment